Over PHB West

Wie zijn wij?

PHB West is een bouwbedrijf, gevestigd in Velsen-Noord. Midden 2020 zijn wij gestart, als aanvulling op PHB Deventer en PHB De Combi met vestigingen in Elst en Utrecht. Onze opdrachtgevers zijn o.a. onderwijsinstellingen, retail- en andere bedrijven. Wij nemen onze klanten graag alles uit handen op het gebied van bouwen en verbouwen. Ontzorgen en meedenken staan daarbij centraal.

Lees meer

Onderdeel van ASVB

PHB West is onderdeel van Aan de Stegge Verenigde Bedrijven. ASVB is een in Nederland bekend en succesvol netwerk van ondernemingen die actief zijn op het gebied van bouw en vastgoed. Ze dragen zorg voor solide financiering, kennisdeling en ontwikkeling van talent, zonder controlerend te zijn. Het netwerk bestaat uit 22 zelfstandige ondernemingen met innovatieve, toekomstgerichte ideeën en sterke business cases voor nichemarkten.

ASVB

Pijlers

BYK-Cera trap
Created with Sketch.

Betrouwbaarheid

Afspraak is afspraak. Klanten, maar ook alle andere partijen waar we mee in aanraking komen, kunnen op ons rekenen.

Lees meer

Created with Sketch.

Kwaliteit

Kwaliteit. Dat is wat onze klanten van ons kunnen verwachten. Hier hebben ze recht op, ze betalen er immers voor. Wij garanderen onze klanten daarom dat we altijd kwaliteit leveren.

Lees meer

Created with Sketch.

Service

Ontzorgen houdt voor ons niet op bij de projecten die we uitvoeren. Ook daarbuiten hechten we hier waarde aan. Onze serviceafdeling stelt ons in staat om snel te schakelen als een klant hulp nodig heeft.

Lees meer

Historie

 1. 1895

  Het bedrijf Paul begint in 1895 in Deventer als metselbedrijf. Daarna ontwikkelt het zich tot aannemersbedrijf. Frits Paul staat aan het roer tijdens de Tweede Wereldoorlog en de periode daarna. Zijn zoon Lucas Johan volgt hem op. Hij leidt het bedrijf tot hij in 1976 om het leven komt bij een tragisch ongeval. Hierop volgt een periode van overnames en diverse eigenaren. Het huidige moederbedrijf ASVB brengt in 1984 stabiliteit.

  phb-1895
 2. 1910

  In 1910 begint Johannes Ebenau als timmerman, waarna in 1915 Bouwbedrijf Hardonk door Hendrik Hardonk wordt opgericht. De 2 ondernemende timmerlieden ontmoeten elkaar bij Café Floors aan de biljarttafel, onder het genot van een borrel. Zakenman Hardonk herkent in Ebenau een echte vakman. Ebenau is bovendien een joviale en aimabele man. Hij legt gemakkelijk contact en weet door zijn kundigheid mensen aan zich te binden.

  phb-1910
 3. 1917

  Jo Ebenau en Hendrik Hardonk bundelen hun krachten. Hardonk neemt het administratieve deel voor zijn rekening en Ebenau neemt voornamelijk de contacten en de bouwtaken op zich. Vanaf 1917 opereren ze gezamenlijk onder één naam: Hardonk & Ebenau.

  phb-1917
 4. 1923

  In 1923 verlaat Hendrik Hardonk het bedrijf en neemt Jo Ebenau de leiding over. Deventer wordt aan het einde van de oorlog zwaar getroffen door vele bombardementen. De stad ligt volop onder vuur.

  Lees meer phb-1945
 5. 1957

  In de jaren ’50 dienen zich betere tijden aan voor Hardonk & Ebenau. Door de sterke industriële groei in Deventer, is het bedrijf betrokken bij de bouw van diverse grote fabrieken. Op 31 maart 1957 overlijdt Jo Ebenau aan een longbloeding op 68-jarige leeftijd. Zoons Teun en Jan Ebenau nemen de leiding van Hardonk & Ebenau vervolgens over.

  Lees meer phb-1957
 6. 1984

  De Nederlandse Economie belandt in een diepe crisis. Op 4 april 1984 lijkt het einde nabij voor Hardonk & Ebenau. Moederbedrijf Reusken gaat failliet, waardoor de angst onder de 24 werknemers van Hardonk & Ebenau groot is. Ze zijn bang dat ook hun bedrijf het niet zal halen.

  Lees meer phb-1984
 7. 2009

  In 2008 neemt Hardonk & Ebenau de medewerkers van de afdeling kleinbouw van zusterbedrijf Van den Belt uit Twello over. Dit blijkt een goede versterking. Vanaf 2009 gaat Hardonk & Ebenau verder onder de naam Paul Hardonk Bouw. Dit is een samenvoeging van Hardonk & Ebenau en Paul Bouw & Ontwikkeling. Het blijkt al snel een schot in de roos.

  Lees meer phb-2009
 8. 2015

  In 2014 neemt Paul Hardonk Bouw De Combi Deventer en De Combi Nijmegen over. Deze bedrijven passen goed bij PHB qua cultuur. De vele klanten van De Combi in de vastgoedsector zijn een mooie aanvulling voor PHB. De uitwisseling van kennis en ervaring leidt tot verdere efficiëntie in de bedrijfsprocessen. Stuk voor stuk maken deze stappen het bedrijf sterker als regionale bouwonderneming.

  Lees meer phb-2015
 9. 2020

  In juni 2020 ziet PHB West het levenslicht.

Missie & visie

Visie

De bouwsector verandert. Er zijn steeds meer mogelijkheden op technisch gebied. Innovaties krijgen een kans en nemen wellicht een vlucht. PHB West volgt alle ontwikkelingen op de voet en ziet volop kansen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wij ons met onze klantgerichtheid, integriteit, betrokken medewerkers, no-nonsens aanpak en transparante werkwijze kunnen blijven onderscheiden in de markt.

Lees meer

Missie

Wij willen “bouwen voorbij morgen”. Bouwen met het oog op de toekomst: duurzaam, gericht op langdurige relaties en met respect voor mens, milieu en omgeving. Duurzaam voor onze klanten: het verlengen van de levensduur van hun bestaande vastgoed en het levensloopbestendig bouwen met duurzame materialen bij nieuwbouw.

Lees meer

Mvo

PHB West is zich bewust van de invloed van haar activiteiten op mens en omgeving. Wij willen graag bijdragen aan het op peil houden van de natuurlijke leefomgeving. Ook voor toekomstige generaties. Onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen is duurzaam ondernemen. Dit is voor ons niet meer dan vanzelfsprekend.

We streven naar de perfecte balans tussen onze verantwoordelijkheden als werkgever en de verantwoordelijkheid die we hebben om goed voor ons milieu en onze omgeving te zorgen. Bovendien hebben we als bedrijf de verantwoordelijkheid om ieder jaar een mooi resultaat neer te zetten.

Lees meer

Lean

Lean bouwen, slimmer bouwen

Wij willen het zo goed mogelijk doen voor onze klanten. In alle opzichten. De wensen van onze klanten realiseren, zonder dat ze meer betalen dan nodig. Het meest optimale resultaat bereiken we als er in het hele proces geen enkele fout wordt gemaakt en er van verspilling, op welke manier dan ook, geen sprake is. Uiteraard is dit scenario voor geen enkel bedrijf realistisch. Onze manier van werken is er echter wel op gericht om fouten zoveel mogelijk te voorkomen en verspilling tijdens het proces te beperken. Dit doen wij in het belang van onze klanten. Wij maken hiervoor gebruik van de principes van het Lean werken. Deze zijn geïntegreerd en doorgevoerd in onze gehele bedrijfsvoering. Het komt erop neer dat we samen met alle betrokken partijen zo efficiënt en slim mogelijk bouwen. De gezamenlijke kennis en capaciteit worden onderling optimaal afgestemd en benut.